Karakterkaart Claudette & Philomène

De niet alledaagse voornamen van de zusjes vormen het middelpunt van het geboortekaartje. Deze worden extra benadrukt met het fijne garen dat meermaals rond het geboortekaartje werd gewikkeld. Ook de achternaam kreeg een subtiele maar centrale plaats op de voorkant. De titel ‘mevrouwtjes’ werd op een speelse manier toegevoegd om er een zacht geheel van te maken. 

Voor het geboortekaartje van de tweeling is er gekozen voor bierpapier met de kleur ‘Weiben’. Dit speciale papier is vervaardigd uit dezelfde ingrediënten als bier. Andere kleuren bierpapier zijn ook verkrijgbaar (Bock, Lager, Pils, Ale). De achterkant van het papier heeft steeds een licht gebroken witte kleur. Als je geen tweeling verwacht, is het natuurlijk ook mogelijk om het geboortekaartje aan te passen met één naam.